Does the carpet match the drapes?

Al mijn hele leven krijg ik van mensen die nieuwsgierig zijn naar mijn rode lokken dezelfde vraag. Dat benadrukt maar weer eens dat wij roodharigen zeldzaam zijn, want bijna niemand heeft het ooit gezien. Daarom geef ik voor eens en voor altijd antwoord op de vraag:

Foto: dirtymindsproject.com

Foto: dirtymindsproject.com

“Hebben roodharigen ook rood schaamhaar?”

Ik weet niet wat het is, maar het lijkt alsof er op deze vraag een soort taboe rust. Vraag namelijk maar aan een persoon wat de kleur van zijn/haar schaamhaar is en die persoon kijkt je raar aan. Persoonlijk vind ik het leuk dat er in Nederland toch nog ergens een taboe op heerst. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het hier zelf ook niet graag over heb.

Want het antwoord is simpelweg ja, mijn schaamhaar is rood. Voordat er associaties worden gemaakt met clowns of vuurtorens, zo erg is het natuurlijk niet. Het is niet zoals Samantha in Sex and the city die een grijze haar ontdekt, het verft en uiteindelijk van onderen eruit ziet als Bassie. Net zoals Heidi Klum in de film Blow Dry trouwens.

Heidi Klum met knalrood schaamhaar in de vorm van een hartje. Speciaal voor de film Blow Dry hebben ze deze pruik gemaakt.

Heidi Klum met knalrood schaamhaar in de vorm van een hartje. Speciaal voor de film Blow Dry hebben ze deze pruik gemaakt.

Terwijl ik dit typ vraag ik me echt af waarom ik hierover praat, want ik kom erachter dat ik me er eigenlijk voor schaam. Sinds dat het Poezenboek in Nederland is geïntroduceerd kunnen vrouwen gewoon op internet zo’n ruim zeventig vagina’s bekijken en dan nog heerst er alsnog een soort onzekerheid over het eigen geslachtsdeel. Ik dacht dat ik toen ik achttien werd, ik mijn geslachtsdeel wel had geaccepteerd, maar niets is minder waar. Hier zit ik dan gewoon te blozen achter mijn beeldscherm.

Ik heb helemaal niks tegen het rode haar op mijn hoofd, maar de rest van de haren op mijn lichaam vind ik verschrikkelijk. Mijn spierwitte wenkbrauwen en wimpers verf ik al jaren donker en mijn rossige haar van onderen haal ik er direct af. Herkennen jullie dat? Vinden jullie zelf ook rood schaamhaar gênant? Of hebben jullie er minder moeite mee?

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn, heb ik natuurlijk wat foto’s. Even voor de duidelijkheid: deze foto’s zijn van onbekende personen en ik ben dit dus niet zelf.

Foto: Herlinde Koelbl via Kunsthal Rotterdam

Foto: Herlinde Koelbl via Kunsthal Rotterdam

Foto: Poezenboek.nl

Foto: Poezenboek.nl

Foto: RED HOT calendar 2014

Foto: RED HOT calendar 2014

Op deze foto’s kun je wel duidelijk zien dat het gaat om een roodharig persoon, omdat het schaamhaar oranje lijkt. Toch weet ik door research op verschillende internetfora dat dit bij ieder roodharig persoon verschilt. Bij de een is het wat meer koper, de ander heeft alleen een rossige gloed en bij weer iemand anders is het net bruin. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dus dat het wel een roodtint is.

Ik hoop dat ik alle nieuwsgierige mensen eindelijk een antwoord heb kunnen geven op de vraag: ‘Does the carpet match the drapes?’

Om de slogan van het Poezenboek maar te gebruiken: ‘Weg met de pornopoes. This is reality!’

Dit bericht werd geplaatst in Seks en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

35 reacties op Does the carpet match the drapes?

  1. Natas zegt:

    Dat rooie schaamhaar is toch juist wat een echte ginger onderscheid van nep rooie die het verven?:) Het hoofd haar bedoel ik dan;) dus nee totaal geen problemen met mijn rode schaamhaar..:) en daar komt bij sowieso heb ik liever mijn haarkleur op mn benen en armen heb want vriendinnen van mij moeten ’s zomers toch echt wel vaker de benen scheren dan ik dat hoef..:) en ja al die mannen die mij ooit gevraagd hebben welke kleur mijn schaamhaar is.. Paars met gele stippen…:) Come on, als je domme vragen gaat stellen kan je domme antwoorden terug verwachten..:)

    • Haha vind je dat echt zo’n gekke vraag dan? Als ze het nog nooit hebben gezien, dan vragen ze zich het toch af?

      • Natas zegt:

        ja ik vind dit een rare vraag, er zijn meer manieren om daar achter te komen voordat je gewoon een random ginger gaat vragen wat voor kleur mijn schaamhaar heeft..;) maarjaah aangezien ik het nooit een andere kleur heb gehad, is het zo normaal voor mij dat je rood en zwart schaamhaar heb,, en alle kleuren er tussen in natuurlijk..;)

      • Marc NIjhuis zegt:

        Hoi Kayleigh,

        Ik ben zelf een roodharige zowel van boven als van onder en heb net een berichtje geplaats en ben zelf ook kunstenaar. Ik zou heel graag het bijzondere willen vastleggen in de kunst wat betreft het roodharig zijn. De vraag die bij zovele spelen of een roodharige ook rood van onder is wil ik graag beantwoorden in de kunst. Kun je een oproep doen of ken je iemand die roodharig is en die wil poseren voor een schets / schilderij?

        Ik lees het heel graag. Je blog is geweldig!!
        Laten we trots zijn op ons rode haar en met name op het bijzondere rode schaamhaar

  2. Élena zegt:

    Respect voor je Kayleigh! Wij vrouwen en onze poes, blijft een haat-liefde verhouding! Wat ik geleerd heb door onderzoek is dat het de mannen weinig uitmaakt eigenlijk, misschien helpt dat voor jou en alle anderen al een deel.

  3. Maartje zegt:

    Persoonlijk heb ik er geen moeite mee, maar had dat wel in mijn puberteit. Rood schaamhaar kon echt niet! Want dat week af van de rest. En inderdaad zoals je schrijft heerst er nog steeds een taboe. Maar gelukkig niet voor mij. Ik ben trots op mijn rode haar, boven en onder!
    Leuk stuk!

  4. fransensilke zegt:

    ook ik heb roodschaamhaar,en ik denk wel alle roodharige hebben dat.
    Ik zie dat als een trouwring met een juweel. groeten Frans

  5. caitlynterra zegt:

    Eindelijk de eeuwenoude vraag beantwoord. Ook al zit je met het schaamrood op je kaken (niet grappig bedoelt, ok, misschien een beetje), je hebt veel mensen een inzicht gegeven ;) Je moet wat overhebben voor je blog, haha.

  6. robinjosso zegt:

    Haha, die vraag had ik altijd al in mijn hoofd!!

  7. Charlene zegt:

    Aangezien ik het nog nooit heb gedaan, zal ik ook eens een reactie geven op je blog. Ik vind het juist knap van je dat je dit hier neerzet. Ik zou het niet kunnen om heel eerlijk te zijn, dus respect!

    Aangezien ik het al wist (heb 2 rode vriendjes gehad) moest ik wel een beetje lachen. Ik wist niet dat mensen daadwerkelijk met die vraag rondliepen. Fijn dat ze het nu weten!

    Leuke blog Kayleigh. Goed gedaan! Zal je missen op het werk. xx
    (sorry voor mijn spelfouten, ik weet hoe erg je dat haat)

  8. guttergirlie zegt:

    Ik kreeg die vraag ook altijd als kind, soms van (volwassen) mensen vanuit voorbijrijdende auto’s, ik heb mij altijd geschaamd voor m’n haar, nu nog! De gordijnen zijn intussen geverfd maar het tapijt blijft hetzelfde kleur :)

    • Echt waar? Zelfs van mensen die je passeren? Wow dat is erg heftig! Ja aan het tapijt kan je vrij weinig doen, behalve het weghalen ;). Schaam je je ook voor het rode haar op je hoofd dan?

      • guttergirlie zegt:

        Wel, ik heb het al meer dan 10 jaar niet meer gezien in ‘levende lijve’, ik schaamde me rot als kind en ben het beginnen kleuren (ik was toen een jaar of 14) Sindsdien heb ik het nooit meer naturel gehad dus geen idee wat ik er nu van zou vinden om ermee rond te lopen…

  9. Jeetje dat je je zo schaamt voor je haar! Wat vond je er zo erg aan dan?

    • guttergirlie zegt:

      Ik vond er initieel niks ergs aan, tot ik werd uitgelachen op school en langs de straat. Als kind voel je je dan meteen een rariteit. Ik had wel vrienden enzo hoor, maarja, je hebt altijd pestkoppen en ik werd altijd gepakt op dat haarkleur, het was het enige waar ze me op konden pakken denk ik. Ik ben veel nageroepen op straat door mensen die ik niet kende ook. Dat heeft mij heel onzeker gemaakt, zodra ik mocht van m’n ouders ben ik het gaan verstoppen (kleuren dus) en toen ging het veel beter. Mensen vermoeden het ook niet, als ik zeg dat ik roodharig ben dan schrikken ze en zeggen ze dat ze dachten dat ik blond was ofzo (want ja, ik ben natuurlijk heel bleek en heb heel lichte wenkbrauwen en sproeten)
      En mijn grootste pestkop van in het middelbaar is trouwens getrouwd met een roodharige man en heeft een roodharig kind, dat is gerechtigheid denk ik dan :)

      • Erg jammer dat je zo denkt over je oorspronkelijke haarkleur. Wel een beetje gek om te zeggen dat het gerechtigheid is, we praten immers over een haarkleur die voor veel mensen wel iets unieks is en je hebt er zelf een hekel aan.

      • guttergirlie zegt:

        Tja, mij heeft het op een bepaalde manier gevormd, het heeft me onzeker gemaakt, een laag zelfbeeld gegeven. Dat is natuurlijk niet het haarkleur z’n schuld maar de reactie van de mensen erop. Ik zou moeten mogen kiezen, ik zou kiezen voor een ander kleur. Maar ik vind het niet lelijk hoor, mooi zelfs,als ik andere mensen zie met rood haar, maar het mijne is gewoon niet mooi.
        En ja,gerechtigheid, omdat ze nu misschien eens zal nadenken over wat ze me heeft aangedaan. Dat het niet is omdat je rood haar hebt dat je daarom een freak bent, zoals ik me vaak gevoeld heb als kind.
        Nu, ik ben nu al lang volwassen en kan me niet voorstellen dat ik daarmee nog word lastiggevallen, ik twijfel soms zelfs om m’n natuurlijk haarkleur te laten uitgroeien, ik ben er niet meer bang voor, maar mooi vinden… dat zal ik nooit kunnen denk ik.

  10. guttergirlie zegt:

    BTW, ik vind deze blog wel interessant hé om weetjes te lezen over m’n natuurlijke haarkleur, anders zou ik het niet volgen :), dus ik identificeer mij er wel nog altijd mee.
    Ik denk ook dat jij van NL bent, ik ben van B en misschien is er een mentaliteitsverschil. Misschien worden roodharige mensen beter aanvaard bij jullie hé

  11. Catherine Desmares zegt:

    Superblij met mijn rode haar, overal ! Nooit gedacht om het te verwijderen. Heb het mooi in een vormpje…

  12. IngRED zegt:

    Naast de vraag ‘is dit je echte (lees: natuurlijke) haarkleur?’ Is de vraag ‘is je schaamhaar ook rood?’ volgens mij een van de meest gestelde aan een roodharige. Het is mij als roodharige geregeld te pas en te onpas gevraagd. Ik moet er wel om lachen, rood haar is blijkbaar mysterieus genoeg om bij de onwetenden deze toch wel een beetje impertinente vraag op te roepen. Zelf heb ik geen probleem met het feit dat mijn onderkant hetzelfde kleurt als mijn bovenkant; gewoon mooi rood.

  13. Dddd zegt:

    Ik heb ook rood haar en schaamhaar en ja ik schaam me er voor heel veel vooral met douchen met mijn team ofso ook mijn wenkbrauwen ja vreselijk en iedereen vraagt er altijd naar daar word je echt gek van

  14. Marc NIjhuis zegt:

    Ik ben zelf een roodharige man van 33 jaar en ook mij is al zo vaak die vraag gesteld of ik nu net zo rood van boven als van onder ben. In het begin kleurde ik rood en nu laat ik mijn schaamhaar gewoon staan en groeien. Ik zie het als iets speciaals wat ik als roodharige mag hebben. En het is echt rood en apart en uniek en draag het met trots.

    Ik heb zelf de kunstacademie gedaan en ben ook opzoek naar een vrouwelijk roodharig naakt die natuurlijk rood is van boven en onder en die ik mag natekenen en schilderen in de trant van Toulouse Lautrec.. Bij interesse???

    Je kunt mij mailen op: marctd-1981@live.nl

    Ik wil laten zien in de kunst hoe mooi het rode haar is en dat het een trots is om het te hebben.

  15. Mark zegt:

    Rood schaamhaar is fantastisch. Ik vind het zoo mooi! Ik vind schaamhaar al mooi. Maar als het dan ook nog een zacht rode of oranje kleur heeft!

  16. Pingback: Does the carpet match the drapes? - The Wo-ManManual

  17. Rob zegt:

    ik ben een man en ik vind een vrouw met ROOD schaamhaar absoluut het állermooiste.

Plaats een reactie